invisible

Palvelu 12-25-vuotiaille, joiden kotikunta on jokin näistä:

  Espoo       Järvenpää
  Helsinki      Kauniainen
  Hyvinkää   Kirkkonummi

  Kerava       Tuusula
  Mäntsälä    Vantaa
  Pornainen   Vihti

Kysymyksiin vastaavat näiden kuntien nuorisotyöntekijät. 
Ylettergreen
NE-banneri-200x100

Jos oma asuinkuntasi ei löydy yllämainituista, niin voit etsiä oman kuntasi palvelua täältä:

fraga-logo

[Missing: MessageView.Label.GroupName.Text (fi-FI)]


 
  RE: Alaikäisen ja täysi-ikäisen seurustelu
02.07.2009 15:19:28
Helsinki-Nuorisotiedotuskeskus Kompassi-Laura

Hei Minä vaan

Olet ihastunut itseäsi 10-vuotta vanhempaan mieheen. Kerroit, että ette vielä seurustele, mutta se kertomasi mukaan voi olla odotettavissa jossain vaiheessa.

Suhteessa 24-vuotiaaseen 14-vuotias on hyvin nuori. Kysymyksessä on suhde lapsen ja aikuisen välillä. Sinänsä ystävyyttä ja tapaamisia ei iän perusteella voi kieltää, mutta jos odotettavissa on kokonaisvaltaista seurustelua, jossa on mukana seksi, on se kiellettyä. Kun ystävyyteen, tapaamisiin ja suhteeseen ylipäätään mukaan tulee seksuaalisuus ja kahdenkeskinen seksuaalinen kanssakäyminen, on siihen olemassa lainvoimaiset suojaikärajat.

http://www.vaestoliitto.f...karaja/

Seurustelu, johon kuuluu seksi, on 14-vuotiaan ja 24-vuotiaan välillä laissa kiellettyä, eli tällöin 24-vuotias osapuoli syyllistyy rikokseen.
Linkkejä erilaisille sivustoille, joissa käsitellään seurusteluun, seksuaalisuuteen, ihastumiseen ja kaikkeen siihen liittyvää voit saada Kompassin sivuilta täältä:

http://kompassi.info/FI/s...munitys

Mannerheimin lastensuojeluliiton sivuilla on myös nuorille suunnattu sivusto asiaan liittyen, johon pääset tästä linkistä: http://www.mll.fi/nuorten...hdessa/

Oletko jutellut vanhempiesi kanssa ystävästäsi? Millä tavalla he ovat asiaan suhtautuneet? Koska olet vielä vanhempiesi holhouksen alainen sinun pitäisi jutella jommankumman kanssa tilanteesta.

Kun ikäero on näin suuri, elätte ystäväsi kanssa mahdollisesti aivan erilaisissa kehitysvaiheissa mm. suhteessa seksuaalisuuteen ja tarpeenne ovat hyvin erilaiset seurustelun suhteen.
Väestöliiton nuorten sivuilla on käytetty asian pohtimisen avuksi ns. ”seksuaalisuuden portaita”, joita tarkastelemalla voit tutkiskella, missä kehityksen vaiheessa oma seksuaalisuutesi on.

Tässä linkki Väestöliiton sivuille:
http://www.vaestoliitto.f...seisot/

Toivon sinulle mukavaa ja lämmintä kesää!


 
 
 
 
  RE: Alaikäisen ja täysi-ikäisen seurustelu
02.07.2009 15:08:29
hei..

Mistä tiedät että hän ei halua seksiä? Olet liian nuori seurustelemaan 24 vuotiaan kanssa. Hän on aikuinen, ja sinä et ole vielä edes sen laillisen iän piirissä, jolloin seurustelua alaikäisen kanssa ei lasketa rikokseksi. Niin kauan kuin olet alle 16-vuotias, lasketaan seurustelu täysi-ikäisen kanssa rikokseksi, ja lapseen sekaantumiseksi.
Voi vain miettiä, että mitähän ihmettä 24-vuotias mies tahtoisi 14-vuotiaasta tytöstä ellei nimenomaan seksiä?

Vaikka kuinka olet henkisesti omasta mielestäsi kypsä, fyysisesti et ole, etkä ole henkisesti samalla tasolla tuon aikuisen miehen kanssa. Et omista vielä 14-vuotiaana samanlaista elämänkokemusta mitä 24-vuotias, et ole kokenut samoja asioita, et nähnyt yhtä paljon elämää, etkä ehkä täysin ymmärrä parisuhteen perusteita.

Mielestäni tuossa ei ole mitään ideaa, että seurustelisit tuon ikäisen miehen kanssa. Fakta kun vain on se, että sinä olet lapsi ja hän aikuinen mies.


 
 
 
 
  RE: RE: Alaikäisen ja täysi-ikäisen seurustelu
27.07.2009 21:23:06
hei..

Aika jyrkkä suhtautuminen, varsinkin kun kirjoittaja sanoi, että kyse ei ole vielä seksistä... Ajan viettäminen yhdessä, juttelu ym. ei ole rikos.
Tiedän monia tapauksia esim. kaveripiiristäni jossa nuori tyttö (esim. 15 vuotias) on ruvennut seurustelemaan itseään 10 vuotta vanhemman miehen kanssa ja olivat monta vuotta(!) onnellisesti yhdessä. Seksi tuli kuvioihin vasta myöhemmin, sen jälkeen kun olivat tutustuneet kunnolla jne... Eli muistakaa että poikkeuksia löytyy, ei se vanhempi mies aina ole joku seksiä kinuava rikollinen...


 
 
 
 
  RE: RE: RE: Alaikäisen ja täysi-ikäisen seurustelu
03.08.2010 22:41:17
essi.p.

Olen itse 15- vuotias ja seurustelen 24- vuotiaan miehen kanssa. Olemme olleet reilu puolivuotta yhdessä,eikä ongelmia ole ollut se n enempää kuin normaalistikkaan.Seksistä olemme toki puhuneet,mutta se on jäänyt siihen.Haluan painottaa sitä että kyse ei ole pelkästä seksistä,vaikka ikä ero olisikin 10 vuotta.


 
 
 
 
  RE: RE: RE: RE: Alaikäisen ja täysi-ikäisen seurustelu
28.06.2012 23:03:22
Auttakaa.

Tiedän että laki ei määritä tarkalleen tiettyjä ikiä laillisuudelle tai ei laillisuudelle mutta olen yrittäny lukea monista keskustelupalstoilta ja muilta sivustoilta vastauksia omaan tilanteeseeni. Olen 16v ja täyän pian tämän vuoden puolella 17v, seurustelen 24 vuotiaan miehen kanssa. Vanhempani eivät hyväksy tätä tilannetta. Seksi ei kuulu suhteeseemme mutta onko seurustelu seitsemäntoistavuotiaana laitonta 24 vuotiaan kanssa? en haluaisi ongelmia toiselle osapuolelle sillä välitän hänestä.


 
 
 
 
  RE: RE: RE: RE: RE: Alaikäisen ja täysi-ikäisen seurustelu
05.05.2014 04:42:14
Voijeesusettäteinitontyhmiii

voi vittu. kuuntele joskus koulussa kun ne opettaa... helvettii menee hermot noin tyhmiin kysymksiin


 
 
 

Haku kohdistuu vain sille alueelle jota ollaan selailemassa.Pelko raskaudesta
07.02.2016 19:32:47


Opettajaksi opiskelu
07.02.2016 13:37:00


Ihastus, ikäero
06.02.2016 10:23:47