invisible

Palvelu 12-25-vuotiaille, joiden kotikunta on jokin näistä:

  Espoo       Järvenpää
  Helsinki      Kauniainen
  Hyvinkää   Kirkkonummi

  Kerava       Tuusula
  Mäntsälä    Vantaa
  Pornainen   Vihti

Kysymyksiin vastaavat näiden kuntien nuorisotyöntekijät. 
Ylettergreen
NE-banneri-200x100

Jos oma asuinkuntasi ei löydy yllämainituista, niin voit etsiä oman kuntasi palvelua täältä:

fraga-logo

[Missing: MessageView.Label.GroupName.Text (fi-FI)]


 
  RE: Italiaan
01.02.2010 14:04:46
Helsinki-Nuorisotiedotuskeskus Kompassi-Tiia

Moi tiks!

Kiva, että kirjoitit Pulmakulmaan. Olit kiinnostunut Italiaan lähdöstä ja kyselit, mitä tulisi ottaa huomioon ennen lähtöä. Halusit myös tietää, pääseekö Italiaan muulla kulkuvälineellä kuin lentokoneella.

Italia kuuluu Eurooppaan ja Euroopan Unioniin, joten sinne matkustamiseen ei tarvita viisumia – tarvitset vain passin. Rahaakaan ei tarvitse vaihtaa, sillä valuuttana käytetään euroa.

InterRail-sivuston mukaan laivalla, junalla ja bussilla matkustaen pääsisit Helsingistä Roomaan noin kahdessa vuorokaudessa. Reittiesimerkki: Helsinki-Tukholma (laiva), Tukholma-Kööpenhamina (juna), Kööpenhamina-Hampuri (juna), Hampuri-Wels (juna), Wels-Saltzburg (juna), Salzburg-Villach (juna), Villach-Venetsia (bussi), Venetsia-Rooma (juna). Voit tutkiskella sivuja osoitteessa: http://www.interrailnet.com/.

Turistina Italiassa pärjää kohtalaisen hyvin englannin kielellä. Italiassa ei kuitenkaan pääsääntöisesti puhuta yhtä hyvin englantia kuin esimerkiksi meillä täällä Pohjoismaissa. Suuremmissa kaupungeissa osataan paremmin kieliä juuri turistien vuoksi, mutta vähäinenkin italiantaito on eduksi. Pienemmissä kaupungeissa tai maaseudulla tulee toimeen elein ja ilmein, jos englanti ei suju.

Et kerro, kuinka pitkäksi aikaa olet lähdössä Italiaan. Euroopan maihin et tarvitse oleskelulupaa alle 3 kuukauden oleskeluun. Jos kuitenkin aiot olla maassa pidempään kuin 3 kuukautta, tulee sinun hakea oleskeluoikeutta työn tai opiskelun perusteella.

Italiassa oleskeluun liittyviä asioita voit lueskella CIMOn Suuntana Italia –maaoppaasta. http://www.maailmalle.net...lia.htx. Valitse Suuntana Italia. Luvusta 5 alkavat huomioitavat käytännön asiat.

Toivottavasti vastauksista on hyötyä. Jos jokin vielä askarruttaa, laitahan uutta kysymystä tulemaan!


 
 
 

Haku kohdistuu vain sille alueelle jota ollaan selailemassa.onko usalla
11.02.2016 07:06:02


päivälukiosta aikuislukioon
10.02.2016 19:45:49


Mikä voi olla
09.02.2016 22:46:15