invisible

Palvelu 12-25-vuotiaille, joiden kotikunta on jokin näistä:

  Espoo       Järvenpää
  Helsinki      Kauniainen
  Hyvinkää   Kirkkonummi

  Kerava       Tuusula
  Mäntsälä    Vantaa
  Pornainen   Vihti

Kysymyksiin vastaavat näiden kuntien nuorisotyöntekijät. 
Ylettergreen
NE-banneri-200x100

Jos oma asuinkuntasi ei löydy yllämainituista, niin voit etsiä oman kuntasi palvelua täältä:

fraga-logo

[Missing: MessageView.Label.GroupName.Text (fi-FI)]


 
  RE: Näppy alapäässä
05.12.2010 17:15:07
Tuusulan nuorisopalvelut / Melli

Moi Helpme!

Olet huolissasi jo kerran uusiutuneesta näpystä alapäässä. Vaihtoehtoja on useita. Näppy voi olla esimerkiksi tulehtunut talirauhanen. Talirauhaset voivat tulehtua monellakin tavalla, tavallisin muoto lienee finni. Isommat tulehdukset, eli ateroomat tai orvaskesirakkulat, saattavat muodostaa valtavia talikertymiä. Kun tällaiseen kertymään iskee bakteeri, syntyy ns.ajos tai paise. Paise voidaan halkaista ja siten päästää mätä pois. Tulehdukset ovat varsin yleisiä.

Toinen vaihtoehto voisi olla karvatupentulehdus. Ulkonäöltään karvatupentulehdus on karvan kohtaan ilmaantuva punoittava näppylä, jonka päähän saattaa ilmaantua myöhemmin pieni kellertävä märkäinen pää. Tulehdus voi levitä karvatupesta ympäröivään kudokseen muuttuen paiseeksi. Oletko ajellut karvoja alueelta, johon näpyt ovat ilmestyneet? Karvatupentulehdusta voivat aiheuttaa bakteerit, ihonhoitoaineet, öljyt ja iholla normaalistikin oleva hiivasieni. Myös epäpuhdas, tiukka ja hengittämätön vaatetus tai liikahikoilu voivat olla aiheuttajana. Muista pitää ensisijaisesti nyt hygieniasta ja puhtaudesta erityisen hyvää huolta!

Nuo näpyt eivät todennäköisesti ole ollenkaan vaarallisia, eikä syytä huoleen varmaankaan ole, mutta mene ihmeessä lääkärille tai terveydenhoitajalle näyttämään näppyä, jotta saat varmistuksen ja oikeanlaiset hoito-ohjeet. Älä turhaan häpeä, ongelmasi on hyvin yleinen ja lääkärille tuommoiset ovat arkipäivää.

Mukavaa joulunodotusta!


 
 
 

Haku kohdistuu vain sille alueelle jota ollaan selailemassa.Opiskeluhaku ulkomaille
12.02.2016 13:27:26


Hormoniviiva ilman raskautta
11.02.2016 19:14:41


huulikoru ottaminen
11.02.2016 18:36:21