invisible

Palvelu 12-25-vuotiaille, joiden kotikunta on jokin näistä:

  Espoo       Järvenpää
  Helsinki      Kauniainen
  Hyvinkää   Kirkkonummi

  Kerava       Tuusula
  Mäntsälä    Vantaa
  Pornainen   Vihti

Kysymyksiin vastaavat näiden kuntien nuorisotyöntekijät. 
Ylettergreen
NE-banneri-200x100

Jos oma asuinkuntasi ei löydy yllämainituista, niin voit etsiä oman kuntasi palvelua täältä:

fraga-logo

[Missing: MessageView.Label.GroupName.Text (fi-FI)]


 
  RE: Miten on mahollista..? ;O
11.03.2011 13:25:11
Espoo/Nuorten tieto- ja neuvontapiste yESBOx / Anne

Moikka ” 16v”,

kiitos viestistäsi. Pohdit siinä, miten on mahdollista onnistua yhdynnässä tulevaisuudessa, kun tamponinkin laittaminen sattuu tällä hetkellä.

Yhdyntä ja eka kerta mietityttävät sinua. Hyvä niin, siinä ei ole mitään noloa! Etenkin monet tytöt pohtivat, mahtuuko penis emättimeen ja sattuukohan se. Pojat taas miettivät usein, kestääkö erektio yhdyntään asti tai tuleeko siemensyöksy liian nopeasti.

Eka kerta on erilainen eri ihmisillä. Jos kummatkin osapuolet ovat valmiita siihen, kiihottuneita ja rentoutuneita sekä tilanne on turvallinen molemmille, ei yhdynnän pitäisi sattua. Esileikin tarkoitus on lisätä halua ja kykyä yhdyntään. Naisella se tarkoittaa sitä, että emättimen seinämistä erittyy esileikin aikana kirkasta liukasta nestettä, joka toimii liukasteena yhdynnässä. Lisäksi esileikin aikana naisen lantiopohjan lihaksiston pitäisi rentoutua, jotta lihaksisto emättimen ympärillä on vastaanottavainen peniksen työntyessä emättimen sisään. Käytännössä emätin ikään kuin laajenee, jotta penis mahtuu sisälle.

Jos peniksen työntyminen tekee kipeää jommallekummalle, kannattaa lopettaa. Esileikin jatkaminen, liukasteiden käyttäminen ja lantiopohjan lihaksiston tietoinen rentoutuminen voivat auttaa rentoutumisessa ja kiihottumisessa. Jos siis jännität yhdyntää niin paljon, että kehosi myös jännittyy eikä ole valmis yhdyntään, voi peniksen työntyminen sattua, eikä se silloin "mahdu" emättimeen.

On yleistä, ettei tamponien laittaminen onnistu ensimmäisillä kerroilla, vaan sitä joutuu hieman harjoittelemaan. Keho myös saattaa jännittyä, jos sitä yrittää väkisin laittaa ja silloin tamponin laittaminen ei paitsi onnistu, voi se myös sattua. Tällöin kokeilu kannattaakin lopettaa ja yrittää myöhemmin uudelleen!

Tamponeja on kahdenlaisia: ilman asetinta ja asettimen kanssa. Joillekin sopii paremmin se, että tamponissa on jo valmiiksi asetin, etenkin juuri alkuvaiheessa, kun opettelee tamponien laittamista ja asettamista paikoilleen. Silloin tamponin saa ehkä helpommin laitettua syvemmälle, oikeaan kohtaan. Mutta sinun kannattaa kokeilla molempia, jotta saat selville kummat sopivat juuri sinulle ja aloittaa pienimmästä mini-koosta.

Toivottavasti vastauksesta oli apua pohdinnoissasi. Lisää tietoa seksistä ja yhdynnästä voit lukea vielä Väestöliiton nuorten sivuilla.

Mukavaa kevättä Sinulle!

Väestöliiton nuorten sivut: http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/ -> seksi


 
 
 

Haku kohdistuu vain sille alueelle jota ollaan selailemassa.itsetyydytyksestä eroo ja äkkiä!!!
13.02.2016 21:09:27


miten sa tietoa
12.02.2016 16:15:20


Opiskeluhaku ulkomaille
12.02.2016 13:27:26